Tre DM-plaketter!

11 SEP 2013 18:15
Höstens DM-tävlingar i Småland har dragit igång och Markaryd FKs orienteringsdamer lyckades ta hela tre pallplatser!
  • Skapad: 11 SEP 2013 18:15

Den gångna helgen var det Medel och Stafett DM lite norr om Bredaryd. God sikt men krävande underlag med mycket blåbärsris, få stigar och bitvis brant kupering satte alla på prov fysiskt och orienteringstekniskt.

Den som lyckades bäst under helgen var Helen Andertoft som inte såg ut att påverkas alls så mycket av den tunga terrängen som sina konkurrenter.  Hon satte segrartiden på sin D70 bana till knappt 35 minuter och hade nästan 10 minuter till andraplatsen! Det hon tyckte var bäst med dagen var att ” alla skärmar hoppade upp framför mina fötter, men gömde sig när konkurrenterna kom!”. Ett känt fenomen för den som är vältränad.

Ann Nilsson orienterade sig till två tredjeplatser under helgen. Hon var väldigt trött på slutet av medeldistansen och gjorde ett antal mindre bommar ute på banan men det räckte ändå till en pallplats och inte alls långt ifrån andraplatsen.

Den andra pallplaceringen togs tillsammans med Marita Philippson och Kerstin Nilsson på stafetten. Här möttes hårt motstånd från de stora smålandsklubbarna.  I en stafett handlar det nästan alltid om att alla gör stabila prestationer och det lyckades. Marita kunde lämna över förstasträckan inte allt för långt upp. Kerstin tog det säkra före det osäkra och sprang runt allt blåbärsris genom smarta och enkla vägval och till sist kunde Ann springa in laget på en tredjeplats!

Nu fortsätter höstens tävlingar med lång-DM nästa helg.

E-post: This is a mailto link...