MFK:s Vasaloppsvecka

08 MAR 2013 18:17
Många skidmil har avverkats i skidspåren mellan Sälen och Mora för att nå ett mål, njuta av ett trevligt arrangemang eller av vilken anledning man nu ställer sig i vasaloppspåret. Totalt i år har vi i Markaryds FK lyckats samla ihop 120 tävlingsmil i dessa spår!
  • Skapad: 08 MAR 2013 18:17

Kortvasan 2013 (1)

Deltagare i Kortavasan, från vänster; Kersting Nilsson, Camilla Löf, Ann-Sofie Brink, Karl-Gustav Nilsson, Ebbe Malm, Andreas Nilsson

Veckan startade fredagen den 22 februari med inte mindre än nio deltagare från Markaryds FK i Kortvasan, ett lopp utan det direkta tävlingsmomentet och med sträckningen tre mil, som passar de flesta. Trots det kommer de flesta dit med något mål och vi kan glädjande konstatera att alla tog sig i mål. Den som var mest nöjd denna dag var nog Camilla Löf som med sin tid 2.34 slog sitt pers med 50 minuter!

Nästa dag var det ett lopp tillägnat alla tjejer där tävlingsmomentet är mer påtagligt. Segrare totalt var Susanne Nyström och segrare i Markaryds FK, dock i brist på konkurrens, var Camilla Lang men nämnas kan att Camilla var bäste Sunnerboåkare och detta med ny rekordtid.

Efter detta följde Öppet spår som är det första loppet i vasaloppsveckan som avverkar hela sträckan mellan Sälen och Mora. Här stod MFK-skidlöpare för två fina insatser. Rasmus Hindrichsen åkte in på 6 timmar och 13 minuter medan Örjan Fredriksson åkte från Berga by för 36 gången, nu som 80-åring, vilket verkligen är värt en eloge.

Klubbens största vasaloppsentusiaster är nog ändå familjen Brink. Förutom stugan intill spåret deltar och planerar de för många av vasaloppets olika arrangemang. Det sista i raden är Stafettvasan som gick på fredagen den 1 mars. Där delas de nio milen upp på fem sträckor. Laget i sträckordning bestod av Mikael Andersson, Ann-Sofie Brink, Stefan Brink, Martin Jonsson och Ebbe Malm. Blåst under natten och under loppet gav en jobbig resa, men efter en stark slutforcering slutade de på en 156 plats med tiden 5:43:05.

Så återstod endast Vasaloppet och där blev det kamp hos familjen Nilsson. Segrande ur den striden gick Andreas som med sin tid 5.41 klarade medaljtiden med fem minuter. Inom mindre än 20 minuter hade även Rickard och Karl-Gustav tagit sig i mål. Alla under 6 timmar trots lite kärvt före.
Med den tiden får man till största del åka i skidspår utmed banan medan de riktiga kämparna lite längre bak är glada om det finns något som liknar spår. Här stod som vanligt Göran och Mattias Svensson för riktiga arbetsinsatser.

Efter Vasaloppet är vasaloppets vintervecka över och Mora återgår till ett lite mindre kaosartat ställe. Många är vi nog ändå som återkommer till nästa år fast att det känns avlägset.

Grattis till alla goda insatser!

Här finns RESULTAT

och för att även kunna se sträcktider klicka på namnen nedan

» Alasuutari, Henrik (SWE) H45 Vasaloppet 15107
» Andersson, Mikael (SWE) - StafettVasan