Hoppa till sidans innehåll

Skidfest i Dalarna

21 FEB 2014 21:12
En hektiskt vecka har startat i Mora. Det vimlar av folk som köar, funderar på sin träningsform och oroar sig över vilka vallor man ska ha under skidorna. Detta är tecknet på att Vasaloppsveckan har startat och som vanligt finns ett gäng MFK-are på plats för att bidra till skidyran.
  • Uppdaterad: 01 APR 2014 20:25

Vasaloppsveckan, som sträcker sig över längre tid än en vecka, startar med Kortvasan och slutar med Vasaloppet. Däremellan genomförs ett antal olika lopp i de klassiska spåren men från Markaryd finns bara deltagare i de två nämnda loppen.

Kortvasan som har genomförts idag (21 februari ) bjöd på hårt motstånd genom ett ymnigt snöfall. Igensnöade spår och kärv nysnö gjorde att det blev långa tider så att slå tidigare personbästa var inte att tänka på. Då kan man i stället jämföra sig med de andra konkurrenterna  och se hur man står sig i sin respektive åldersklass. Om man kan tala om pallplaceringar på ett lopp som inte är en tävling kan man glatt konstatera att MFK lyckades ta två. Högst upp på prispallen skulle Ann-Sofie Brink få kliva i sin klass D45 och precis steget under, på en andraplats hade Karl-Gustav Nilsson få stå i klassen H55.

 

Sök vasaloppsresultat här.

 

Karl-Gustav som även är anmäld till Vasaloppet fick genom Kortvasan ett gott kvitto inför sitt 25-års jubileumslopp i Vasaloppet. Ett passande år att fira eftersom även Vasaloppet jubilerar med sitt 90 Vasalopp.

Vi  säger bra kämpat till de som tagit sig i mål i fäders spår och lycka till åt de som väntar på sin tur! 

Skribent: Andreas Nilsson
Epost: This is a mailto link

 

Friidrottsknapp

 

Löparknapp

 

Orienteringsknapp

 

Skidknapp

 

Postadress:
Markaryds FK - Orientering
Box 62
28522 Markaryd

Kontakt:
Tel: 0767865081
E-post: This is a mailto link

Se all info